Ik heb zeer droevig nieuws’. Lieven Cnudde moest onlangs zijn kompanen van de brouwerij opbellen met de trieste mededeling dat een Eins boegbeeld, de 101-jarige Jules Adam, was overleden.

Jules Adam zal voor altijd in onze herinneringen blijven voortbestaan. Zijn onverstoorbare optimisme is een voorbeeld voor velen. Hij stond steeds positief in het leven. Wie hem kende, weet dat Jules een enorme levensgenieter was in hart en ziel. Verknocht aan zijn gemeente Eine en een expert inzake Cnudde. Hij was alert en gevat en beschikte over een onwaarschijnlijke portie mensenkennis en een indrukwekkend geheugen. Hij kende Eine en Eine kende hem.  

We zullen hem missen. Maar vergeten doen we niet.

Vorig jaar zaten we nog samen met Jules te aperitieven en herinneringen op te roepen. We stelden hem vragen over zijn band met Eine en met brouwerij Cnudde. Zijn kennis over Eine en het Einse verenigingsleven was ongezien. Het interview werd uitgewerkt als hoofdstuk in het boek ‘Brouwerij Cnudde. 100 jaar brouwkunst’.